Annons

Annons

Annons

I dag öppnar #kandulova – ställ din fråga till politikerna: ”Du skapar en unik valguide”

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker åtgärda gatubelysningen, bygga ut förskolan eller något annat som berör just dig?
Varsågod, du har alla möjligheter.
I dag öppnar valtjänsten #kandulova.

I dag, med två månader kvar till valet, öppnar Mittmedias valtjänst #kandulova. Ta chansen och fråga vad dina lokala politiker kan lova!

Annons

Mittmedias valtjänst #kandulova lanserades under valrörelsen 2014 och nominerades till Stora Journalistpriset samma år. Genom en digital plattform som Mittmedia själva utvecklat ställde läsarna 2 042 frågor till sina politiker och lyckades utkräva 13 348 svar och 1 997 löften.

I dag, med två månader till valdagen, öppnar tjänsten på nytt.

Nu kan du gå in på sajten kandulova.se och ställa egna frågor till dina lokalpolitiker. Här ser du också deras svar, både på dina och andras frågor.

– Man kan se #kandulova om ett stort torgmöte mellan politiker och läsare. Vi anordnar mötet digitalt och gör god journalistik utifrån de ämnen som tas upp. Men vi ser det också som en superlokal guide till lokalpolitiken, där ingen fråga är för liten för att ställas egentligen, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia.

Annons

Annons

– Kan du lova att det ska byggas en rondell där jag bor? Svaren på en sådan fråga ger en ganska bra bild av dina lokalpolitikers handlingskraft.

Frågor om trafik, vård, skola och omsorg dominerade #kandulova 2014. Du avgör vad som blir årets stora valfråga!

Varför ska man ta chansen och ställa en fråga när #kandulova öppnar?

– För att du får svar från de partier och politiker som kommer att styra i din vardag efter valet. Men också för att ditt engagemang hjälper andra: dina frågor kombinerade med politikernas svar skapar en unik lokal valguide, säger Carl-Johan Bergman.

Hur länge är sajten öppen?

– Den är öppen från den 9 juli till några veckor efter valet.

Kommer alla frågor med i #kandulova? Och om inte, vem eller vad är det som avgör det?

– Vi strävar så klart efter att publicera alla frågor. Den som avgör är tjänstgörande redaktör, ytterst sajtens ansvarige utgivare. Det kan finnas skäl till att en fråga inte publiceras, exempelvis om den skulle innehålla exempelvis förtal eller hets mot folkgrupp. För många frågor om samma sak kan också sållas bort, för att göra det enkelt för den som vill ta del av innehållet, säger Carl-Johan Bergman.

Annons

Vi säger att #kandulova bidrar till att skapa bättre journalistik inför valet. På vilket sätt?

– Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället. Samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet. Jag tror att läsarna som var med oss förra valet kommer att känna igen sig, även om några nyheter finns. Kolla själv!

”Dina frågor kombinerade med politikernas svar skapar en unik lokal valguide”, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan