Annons

Annons

Annons

Lova inte guld och gröna skogar – förbättra äldreomsorgen på riktigt

Text

50 personer står i kö för en plats på äldreboende. Foto: Linus Wallin

Annons

Till alla politiker och tjänstemän. Jag har en mamma som snart är 90 år. Hon har åkt in och ut till sjukhuset. Varje gång har hälsan försämrats mer och mer.

Vid senaste gången blev det en stor operation. Efter det kontaktade jag biståndshandläggaren om mer tid för hemtjänst.

Vad händer då?!

Mamma får inte mer tid, som jag trodde. Det som händer är att de tar bort tid från morgonbesöket för att hon ska få ett kort besök på kvällen.

Annons

Annons

Jag fattar ingenting. Hon har inte blivit friskare. Det är väl ändå så att de äldre begär hemtjänst för att de behöver hjälp – inte för nöjes skull.

En sak till. Hur kan ni som kommun låta personalen jobba med ett så pressat schema att de knappt hinner in och vända hos våra äldre? Ni har ingen aning om hur de äldre mår när personalen kommer till dem under dagen. Jag undrar vilka av er som skulle vilja jobba under dessa förhållanden? 15 minuter hit och 5 minuter dit – sedan ska de förflytta sig också.

Boel Godner (S), är det inte dags att börja bevisa att Södertälje kommuns äldre är värda något.

Jag vet att det är valår. Nu kommer ni lova guld och gröna skogar. Sedan går det någon månad och allt blir som vanligt igen.

Men Boel Godner (S), är det inte dags att börja bevisa att Södertälje kommuns äldre är värda något. Du skrev under året att kommunen hade så bra ekonomi.

Att nu 50 personer står i kö till äldreboende är väl ingen bra reklam för kommunen. Samtidigt ska vi fixa mellanboende till de lite friskare äldre. Ska bli spännande att se hur ni löser detta.

Annons

Tack personalen på Mariekälla hemtjänst för ett fantastiskt jobb.

Bitte Andersson

anhörig

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan