Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Undertecknarna av debattartikel: ”Vi är inte bara ideella utövare av kultur”

I tisdagens (12 juni) LT skrev vi, ett antal kulturpersoner, en debattartikel med uppmaning att ”Öppna upp Castorscenen för fler scenkonstaktörer”.

Undertecknarna av ett tidigare debattinlägg vill rätta till ett missförstånd och betona att merparten av dem som skrev på är professionellt utövande kulturarbetare.

Bild: Elias Zazi

Annons

Där skriver vi bland annat att vi har förhoppningar om att kommunen förstår och vill förbättra förutsättningarna för scenkonsten och musiklivet genom att se över hur Castorscenen kan utnyttjas till fullo.

Oktoberteatern svarade (15 juni) ”Lösningen är inte att dela på Castor” och i det svaret beskrivs, av någon anledning, artikelförfattarna av det första inlägget som ideella utövare av kultur. ”Vi förstår till fullo det lokalproblem som kommunens ideella konstnärliga verksamheter står inför” och ”Dock ser vi inte att lösningen på de ideella konstnärliga gruppernas lokalfråga är dela på Castor . . .”.

Annons

Annons

Nu vill vi, undertecknarna av debattartikeln, rätta till ”missförståndet” och betona att merparten av oss är professionellt utövande kulturarbetare, varav många med konstnärlig högskoleutbildning.

Undertecknarna av debattartikel 12 juni

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan