Annons

Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Sommarlånga firandet börjar på lördag: Folkets park i Nykvarn fyller 100 år

Gunilla Thorsén från kultur och fritid och projektledare Åke Andersson för Turinge-Taxinge hembygdsförening bjuder in till sommarnöjen i Nykvarns Folkets park. Bild: Nykvarns kommun

Annons

I ett århundrade har det dansats och musicerats i Folkets park i Nykvarn. På lördag inleds firandet som ska pågå hela sommaren – med dans, folkmusik, tävlingar, loppis och allsång.

För 100 år sedan stod pappersindustriarbetareförbundet bakom initiativet som skulle erbjuda gemenskap och nöjen för medlemmar och familjer på fritiden. Nykvarn Folkets Park realiserades.

Annons

Firandet den 26 maj blir det första för sommarprogrammet 2018. Det bjuds på dans med Turingebrunns mässingssextett, folkmusik med Lästinge låtar, Gärdestadhyllning med kören Existens och Telge Glima, gycklare, samt historiska lekar.

Annons

Besökarna bjuds även på servering och klassiskern brända mandlar. För den som vill gå in helhjärtat i firandet så uppmuntras det att komma i tidstypiska kläder med chans till pris.

– Vi vill uppmärksamma parkens betydelse som en allmän plats där människor kan mötas och umgås. Det är viktigt att ha fysiska samlingsplatser där vi faktiskt pratar med varandra, utanför internet, säger projektledare för 100-årskalaset Åke Andersson från Turinge-Taxinge hembygdsförening.

I sommar bjuds även på bluespicknick, barnteater, allsång, bakluckeloppis och ett turnéavslut med tre showlegendarer förutom parkens ordinarie aktiviteter.

Jubileumsdagens program hittar du här.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan