Annons

Annons

Annons

Här är finalisterna till Lyssnarnas sommarvärd

Kultur (TT)

För tolfte året i rad hörs Lyssnarnas sommarvärd i P1. Efter att redaktionen gallrat fram åtta finalister är det nu upp till lyssnarna att rösta fram vems historia som sänds i Sveriges radio den 18 juli.

Filosofidoktorn Rebecca Hybbinettes historia om "Stoppa matchen" i Båstad 1968 tävlar om att bli lyssnarnas sommarvärd i P1. Pressbild. Foto: Privat

Blir det personalchefen och skivnörden Mattias Ransfeldt från Karlstad, vars ämne är stamning? Kanske Läraren från Linköping, Jonas Waltelius, som berättar om en svensexa? Andra alternativ är filosofidoktorn och fattigpensionären Rebecca Hybbinette, om att symbolisera "Stoppa matchen" i Båstad 1968, och studenten Ahmad Hashimi, vars historia handlar om att anlända till Sverige som analfabet.

Annons

Annons

Eller blir det kanske Anna Planting-Gyllenbåga bidrag om att leva med Aspergers symptom, chefassistenten Sara Day, från Kungsbacka, om adoption, skribenten Göran Albinsson Bruhner om sitt 91-åriga liv _ eller cykeltaxichauffören Bodil Palmbergs historier.

"Det har varit härligt att lyssna på bidragen och som vanligt svårt att välja bland alla färgstarka berättelser. De här åtta kandidaterna tycker Sommarredaktionen lockar mest till lyssning. Det ska bli väldigt spännande att se vilket bidrag lyssnarna väljer", säger Sommars programchef Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.

Fram till den 27 maj går det att rösta på Sommar i P1:s hemsida, och den 5 juni presenteras vinnaren.

Moa Lindstedt/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan