Annons

Annons

Annons

Våra äldre ska kunna leva och bo självständigt under trygga förhållanden

Fast hand på rullatorn. Foto: Pontus Lundahl/TT

Annons

När jag blir gammal och sjuk, har jag då rätt att få omsorg och sjukvård, frågar sig Bengt Zetterberg i en insändare. Vi kan aldrig gå in i enskilda fall med hänsyn till personers integritet, men all heder åt Bengt Zetterberg för omtanken om sin grannes välbefinnande.

Annons

Annons

Jag hoppas att du kontaktar oss igen eftersom äldre personer enligt socialtjänstlagen ska få leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Kommunens ansvar är att verka för att den som är äldre får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden, och ha en aktiv och meningsfull tillvaro i gemenskap med andra. Detta är vad äldre ska förvänta sig av äldreomsorgen.

Vi blir oroade när vi läser beskrivningen i insändaren och tar en sådan uppgift på största allvar. Det finns alltid en möjlighet för utomstående att förmedla sin oro om äldre i kommunen alldeles oavsett om det är kommunens eller en privat aktörs ansvar. Det kan man göra genom att ringa 08-523 010 00 eller mejla aldrefunktionsnedsattning@sodertalje.se.

Pernilla Andréason

chef på myndigheten för äldre och personer med funktionsnedsättning, Södertälje kommun

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan