Annons

Annons

Annons

Byggmästarna

Billy Üney flyttar 285 miljoner till nytt bolag – och kreditvärdigheten rasar till bottennivåer ”Ett varningstecken”

Billy Üney och hans bolag William group gör ett nytt försök att bygga bostäder på trädgårdsmästartomten i Ekgården – trots att kommunen tidigare sagt nej.
Samtidigt har han tömt bolaget på pengar – och fört över 285 miljoner kronor till en bostadsrättsförening han själv kontrollerar.

Text

Företaget William group, som ägs av Billy Üney och Andreas Nayis, köpte för flera år sedan den gamla trädgårdsmästartomten i Brunnsäng, i närheten av Ekgården norra (som ligger längre till höger, utanför bild). Gång- och cykelvägen förbinder området med ett villakvarter i Ritorp som skymtar längst bort till höger i bild. Nu vill de bygga radhus och flerbostadshus på tomten. Foto: Karolina Önnebro/LT och Björn Lindahl/IBL

Annons

För ett par år sedan köpte William group med ägarna Billy Üney och Andreas Nayis den gamla trädgårdsmästartomten i Ekgården i Ritorp. Syftet var att göra en planändring för att bygga bostäder, men kommunen sa nej. Beskedet gavs muntligt från kommunens sida och William group drog därför tillbaka sin ansökan den 14 juli ifjol innan den behandlats i stadsbyggnadsnämnden.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på lt.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan