Annons

Annons

Annons

Södertälje

Svårlöst tvist om hyreshöjningar 2018 – nu stoppar Telge diskussionerna

Förhandlingen om Telge-bolagens hyror 2018 har gått i stå sen Hyresgästföreningen sagt att en höjning på 3,2 procent i snitt är orimligt. Nu stoppar bolagen diskussionerna och lämnar över beslutet till Hyresmarknadskommittén skriver Hem och hyra.

Text

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och de tre bolagen Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter har gått i stå eftersom parterna inte kan komma överens. Nu lämnar bolagen över beslutet till Hyresmarknadskommittén skriver Hem och hyra.

Annons

– Vi kräver 3,2 procent i snitt och vi backar inte från det och när Hyresgästföreningen inte vill höja mer än 0,8 så bestämde vi oss för att gå till HMK, säger Juan Copovi Mena, vd för Telge Bostäder och Telge Hovsjö, till Hem och hyra.

Annons

Bolagen vill höja mellan en och fem procent beroende på område. Minst i områden som Saltskog och Ronna och mest i till exempel Grusåsen och Enhörna. Hyran skulle höjas från den 1 januari 2018, vilket betyder att hyresgästerna skulle få betala retroaktivt skriver Hem och hyra.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan