Annons

Annons

Annons

Annons

Ska vi sitta nöjda och acceptera det som inte fungerar?

Skribenten tycker att det finns sådant som fungerar bra och annat som fungerar mindre bra i Södertälje.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Lasse Jansson skrev en insändare där han menar att inget blir bättre av att jag gnäller om sådant jag ogillar i vår stad.

Ska jag sitta nöjd och bara lyfta allt som går bra i Södertälje? För visst finns det mycket som är bra med Södertälje. Jag är glad över att det går bra för Södertälje, att vi har stora industrier som går bra, en levande idrott och kultur i vår stad. Det är kanonbra.

Annons

Annons

Men vad händer om alla ”sitter nöjda” och bara accepterar allt som de styrande gör?

Jag vet partier som mer eller mindre har slutat att skicka in motioner för att de anser det meningslöst, inte för att de sitter nöjda, utan för att förslagen antingen ignoreras eller omarbetas av majoriteten och sedan presenteras som egna.

Insändare som Lasses kanske har för avsikt att svartmåla oss som populister, men tro mig när jag säger att det fungerar tvärtom, det gör mig ännu mera övertygad om att vi behövs.

För om inte vi som är nya och hungriga ens orkar gnälla och leta fel, vem ska då göra det?

Jag är ganska övertygad om att många med mig tycker det är bra när man lyfter sådant som kommunen inte klarar av bra och också presenterar åtgärder för att lösa och förbättra sådant.

Realistpartiet har som ambition att ingå i den styrande majoriteten efter valet 9 september, oavsett om det blir en höger- eller vänsterkoalition.

Då vi helt enkelt tror att det vore bra för staden med en rejäl dos av realism i glashuset.

Det finns mycket bra i Södertälje, men det finns också sådant som fungerar mindre bra, dessa områden kommer jag att fortsätta att tala om Lasse, det kan du räkna med.

Joakim Granberg

Realistpartiet

Annons

Annons

Till toppen av sidan