Annons

Annons

Annons

Inget blir bättre av populistiskt gnäll

Text

Joakim Granberg är ledare för Realistpartiet. Foto: Christina Hjalmarsson

Annons

Jag har en fundering vad gäller en del människors syn på Södertälje – bland annat vissa politiska utspel som förekommer.

Att som Realistpartiet och andra gå ut och kritisera det mesta i staden skapar bara en större negativitet och bitterhet hos vissa som bor här och som sedan gärna hänger på i kritiken. Att på ett populistiskt sätt bygga upp ett större missnöje mot allt skapar enbart mer aversion mot staden. Och förstör ryktet ännu mer. Är det det man vill?

Annons

Annons

Jag är född i Södertälje men har bott på ganska många ställen runtomkring. Flyttade tillbaka för snart 20 år sen och det har jag aldrig ångrat.

Jag har även en hel del erfarenhet av Tillståndsenheten och andra myndigheter i staden. Där har jag bara mött hjälpsamhet och ett positivt mottagande, så det kan nog variera tydligen.

Jag tycker också att Södertälje har ett bra utbud vad gäller kultur och även bra restauranger och andra ställen.

Visst finns det områden att förbättra, jag är klart medveten om det. Till exempel finns det ett jättebehov av ett större utbud för ungdomar. Plus en större kommunal satsning på kulturen. Och visst finns det kriminalitet att ta tag i fortfarande.

Men att bara leta efter negativitet förstör mycket.

Om det är för att värva röster genom att skapa negativa rykten så kan jag tycka att man är väldigt fel ute. Då förstör man i stället för att vara med och bygga upp staden.

Som är en härligt mångfacetterad stad där det mesta är positivt och med ett vackert läge mellan havet och Mälaren.

Lasse Jansson

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan