Annons

Annons

Annons

Stockholms län

Hela styrelsen avsattes – nu föreslås Södertäljes tidigare stadsdirektör bli ny ordförande för Karolinska

Efter åren som stadsdirektör i Södertälje har Håkan Sörman även varit vd på Sveriges kommuner och landsting (SKL). Nu får han i uppdrag att styra upp kaoset på Karolinska i rollen som ny styrelseordförande.

Text: 

Håkan Sörman föreslås bli ny ordförande för Karolinska universitetssjukhuset. Mellan 1991-2003 var han Södertäljes stadsdirektör. Foto: TT

Annons

Det var under gårdagen som Alliansen i Stockholms läns landsting offentliggjorde att man ämnar avsätta hela styrelsen för krisdrabbade Karolinska universitetssjukhuset. Detta för att möjliggöra en omstart. Den nuvarande styrelsen ställde samtidigt sina platser till omedelbart förfogande, däribland nuvarande ordföranden Anders Ekblom som tidigare var vd för Astra Zeneca.

Annons

Bakgrunden är alla problem och ekonomiska skandaler som Nya Karolinska lidit av. Det handlar om tekniska problem, dålig ekonomistyrning, överanvändning av konsulter och för hög totalkostnad.

Annons

Mellan 1991–2003 var Håkan Sörman stadsdirektör i Södertälje. Nu föreslås Håkan Sörman blir den nya styrelsens ordförande och Eva Fernvall vice ordförande. Fernvall är för närvarande kommunikationsdirektör på Apoteket, styrelseordförande i SOS Alarm och tidigare ordförande för Vårdförbundet.

17 april ska resten av styrelsen föreslås, varefter landstingsfullmäktige beslutar om en ny styrelse 8 maj.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan