Annons

Annons

Annons

Frankrike: Minst två dödsoffer – gisslantagare skjuten av polis

Minst två person dödades och ett tiotal skadades av en gisslantagare i den lilla sydfranska stades Trébes, enligt AP. Gisslantagare har dödats av polis, rapporterar AFP.

Gisslandramat utspelade sig i en stormarknad. Det finns olika uppgifter om hur många personer som togs som gisslan; mellan två och åtta.

Klockan 13.30 rapporterade AP att gärningsmannen fortfarande var kvar inne i stormarknaden men att det var oklart om han fortfarande höll några personer som gisslan.

Klockan 14.45 rapporterade AFP att en polisman var gisslan och att övriga var fria. Kort därefter kom beskedet att gisslantagaren skjutits av polis.

Annons

Annons

Stora polisstyrkor kallades till stormarknaden Super U i Trébes vi lunchtid på fredagen.

En polis ska ha blivit skottskadad kort före gisslantagandet, i samband med att han tillsammans med poliskolleger var ute och joggade i den större staden Carcassonne, ungefär en mil från Trébes.

Frankrikes premiärminister säger, enligt AP, att allt tyder på att gisslantagandet och den tidigare skottlossningen mot polisen "är en terroristhandling". Gärningsmannen ska ha sagt sig tillhöra terrororganisationen IS.

Under gisslantagningen krävde gärningsmannen att Salah Abdeslam ska frisläppas. Abdeslam var en av terroristerna som attackerade i Paris i november 2015, då 130 personer dödades.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan