Annons

Annons

Annons

Storbritannien utvisar 23 ryska diplomater efter nervgiftattacken

23 ryska diplomater utvisas från Storbritannien. Det är ett svar på nervgiftattacken mot ryske före detta dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

Storbritanniens premiärministern Theresa May talade i det brittiska parlamentet på onsdagen och fastslog att det var Ryssland som låg bakom nervgiftattacken mot Skripal och hans dotter i Salisbury den 4 mars.

Hon sa att de 23 ryska diplomaterna har en vecka på sig att lämna landet.

– Det finns ingen alternativ slutsats annat än att Ryssland är skyldig för mordförsöket på Mr Skripal och hans dotter, och för att ha hotat livet på andra brittiska medborgare i Salisbury, sa Theresa May, enligt Ekot.

Annons

Annons

Ryssland nekar till all inblandning.

– Moskva accepterar varken ogrundade anklagelser utan bevis eller ett språkbruk fullt med ultimatum. Vi hoppas att det sunda förnuftet kommer att segra, säger han, enligt Ekot.

Theresa May har också meddelat att inga ministrar eller medlemmar av kungafamiljen kommer att besöka fotbolls-VM i Ryssland i sommar.

Ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter hittades förgiftade i Salisbury utanför London den 4 mars. Deras tillstånd är fortfarande kritiskt, rapporterar AFP. Enligt brittiska regeringen hade de utsatts för en sorts nervgift som utvecklades i forna Sovjetunionen.

Theresa May i brittiska parlamentet på onsdagen. Foto: TT/PA via AP

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan