Annons

Annons

Annons

Annons

Södertäljes turistattraktion förfaller

Text: 

Badanläggningen Sydpoolen.

Bild: Mårten Arvidsson

Annons

Förra helgen hade vi den första bilbranden vid Sydpoolen. Det är naturligtvis föga förvånande att det händer här efter det stora förfallet man kan se runt denna byggnad. Låter man allt förfalla så kommer det så småningom att dra till sig de destruktiva element som vill förstöra.

Alla som besökte Sydpoolen i somras kunde se att något yttre underhåll inte görs. Meterhöga brännässlor, döda träd, vildvuxna träd, knähögt gräs i rabatter, klotter på väggar och väggar där färgen flagar. Här kan man se att ingenting ska satsas, det verkar bara vara profiten som styr.

Annons

Annons

Sydpoolen ska bort så småningom har man förstått men det är många år dit.

Lika flata verkar kommunen vara som trots stora bidrag inte verkar ställa krav på Sydpoolen

Som vanligt lär väl inte någon ansvarig svara med en plan för vilket underhåll som ska göras. Man hoppas väl att allt ska rinna ut i sanden och så kan man driva det ett tag till utan åtgärd.

Lika flata verkar kommunen vara som trots stora bidrag inte verkar ställa krav på Sydpoolens driftansvariga.

Tillsammans med Torekällberget och Tom Tits experiment ska Sydpoolen vara en av Södertäljes största turistattraktioner. Man skäms som Södertäljebo när det kommer besökare hit och ser hur eländigt det är.

Får man föreslå att ni i Stadshuset tar en lunchpromenad över slussen och tittar på förfallet? Kanske ni sedan kan återkomma med ett svar på vad som ska hända med Sypoolen nu och framöver?

Håkan Rehn

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan