Annons

Annons

Annons

Skolskjutsturerna

Kundvärdar ska få bukt på skolskjutskaoset – Samtrans sätter in extra resurser efter hårda kritiken

Kundvärdar ska förbättra situationen efter skolskjutskaoset i Södertälje kommun. Samtrans meddelar att de sätter in extra resurser för att förbättra för drabbade elever.

För att förbättra resurserna för drabbade elever efter skolskjutskaoset i början av året sätter Samtrans nu in extra resurser. Det handlar bland annat om att kundvärdar placeras ut på flera skolor där det varit problem med upphämtning av elever.

Läs även: Samtrans tar över skolskjutsen i januari

Annons

Annons

Tavestaskolan var först ut och fick redan den 31 januari en kundvärd. Fler fordon, ibland i form av inhyrd taxi, ska också satts in för att få bort förseningar.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Samtrans vd om skolskjutskaoset: ”Jag skulle vara lika upprörd om det var mitt barn”

Enligt Samtrans har företaget också satsat extra för att tillsammans med Södertälje kommun se över trafiken. Enligt en ny överenskommelse som ska effektivisera arbetet med skolskjutsen ska ändringar och beställningar numera gå genom skolan istället för direkt till Samtrans. Dessutom ska klagomål på avvikelser i trafiken anmälas i ett formulär på Samtrans hemsida.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Samtrans missade nästan hundra barn som skulle ha skolskjuts: ”Det är oerhört allvarligt”

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan