Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nya köpcentrumet säljs innan det byggts – avtal med fyra butiker klara

Det planerade köpcentrumet vid Vasa handelsplats säljs för 160 miljoner kronor till Svenska handelsfastigheter.

Annons

I november skrev vi om danska TK developments planer på ett 8 000 kvadratmeter stort köpcentrum vid Vasa handelsplats. Nu meddelar Svenska handelsfastigheter att de köper projektet av TK developments för 160 miljoner kronor.

Annons

För prenumeranter och pluskunder [+]: Ny butik kan öppna i stort affärshus på Vasa handelsplats

Annons

Köpcentret ska bestå av fyra butiker och all yta är uthyrd skriver Svenska handelsfastigheter i ett pressmeddelande. Bland annat är livsmedelskoncernen Axfood hyresgäster liksom Lager 157.

Butikerna beräknas vara inflyttade i månadsskiftet mars april 2019.

– Genom förvärvet utökar vi vår portfölj till att även omfatta projektfastigheter. Samtidigt stärker vi vår ställning ytterligare i Södertälje, där vi sedan tidigare har goda relationer med kommunen och de lokala handlarna. Vi ser fram emot att kunna erbjuda ytterligare handelsytor i Vasa handelsområde, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter, i ett pressmeddelande.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy