Annons

Annons

Annons

Södertälje

Tågen rullar igen – men räkna med förseningar under lördagskvällen

Ett omfattande el- och signalfel i Flemingsberg ställde till elände för SL:s, SJ:s och alla andra tågföretags kunder mellan Södertälje och Stockholm i båda riktningarna under lördagskvällen.

Text: 

El och signaler fungerade inte – och det stoppade tågen vid Flemingsberg. Trafiken rullar igen – men förseningarna kan hålla i sig under stora delar av lördagskvällen.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Felet uppstod vid 17.30-tiden, reparatör var på plats en halvtimme senare.

Under tiden kördes inga pendeltåg mellan Huddinge och Tumba i båda riktningars, SJ:s tåg och övriga tågföretags tåg drogs med stora förseningar, som mest på ett par timmar. Fjärrtågen mot Göteborg/ Karlstad/ Oslo fick i flera fall annan resväg norr om Mälaren.

Trafikverket lyckades laga felet vid 19.15, men då var många tåg starkt försenade eftersom de antingen letts om (fjärr- och regionaltåg) eller fastnat på någon sida av stoppet.

Annons

Annons

Under lördagskvällen kan därför tågen mellan Södertälje och Stockholm i båda riktningar – vilket tågföretag som än kör dem – alltså dras med förseningar och vissa tåg kan vara inställda. Det kan vara klokt att hålla skärpt utkik på perrongernas skyltning och i reseföretagens appar.

För mer information för regional- och fjärrtågstrafiken i Södertälje, se Trafikverkets hemsida.

För mer information om SL:s trafik, se SL:s hemsida.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan