Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nu öppnar Kupan igen efter fejden

I nästa vecka slår Kupan upp portarna igen efter att ha hållit stängt i över ett år.

Foto: Stina Lagerkvist.

Bild: Arkivbild

Annons

Lagom till jul 2016 stängdes Kupan, Röda korsets second handbutik på Nyköpingsvägen i Södertälje.

Bakgrunden var att organisationen centralt ville slå ihop det två Röda korskretsarna i Södertälje, något som den krets som drev Kupan inte ville gå med på.

Läs också: Mötesplats Kupan i Södertälje har stängts på grund av bråk lagom till jul

Annons

För pluskunder och prenumeranter [+]: Så vill nya Röda Kors-föreningen gå vidare efter konflikten: "Det har varit stor turbulens"

Annons

Efter över ett år med mörka fönster och låst dörr är det alltså nu dags att öppna butiken igen.

På eftermiddagen på onsdag den 7 februari blir det officiell nyöppning.

Under hösten har frivilliga gjort i ordning lokalerna som kommer innehålla butik, lager och mötesrum. tanken är att lokalerna ska kunna användas som mötesplats för och kunna bidra till integration och stöd för de som befinner sig i en utsatt situation.

– Röda Korset möter just nu stora humanitära utmaningar i Sverige och världen. Människor som av någon anledning fallit utanför samhällets skyddsnät söker sig till oss. Därför känns det extra viktigt och kul att vi nu kommer att kunna stötta fler människor i utsatthet här i Södertälje, säger Ella Kranz, ordförande i styrelsen för Södertälje stads Röda korsetkrets i ett pressmeddelande.

Läs också: Kupan fortsätter hålla stängt – Röda Kors-föreningen måste avvecklas

Annons

Annons

För pluskunder och prenumeranter [+]: Röda Korset lovar att öppna Kupan så snart som möjligt: "Finns enorma mängder saker"

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy