Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Snart dags för invigning av Södertälje Science Park

Egentligen skulle invigningen av Science Park varit den 27 september, men då sköts den upp. Nytt datum är den 30 januari.

Text: 

Science Park är en satsning mellan näringslivet, högskola och samhället. Invigningen är också startskottet för Science Week som är en vecka som fokuserar på forskning, innovation, utveckling och högre utbildning.

"Science Park kommer att påverka Södertälje väldigt mycket. Genom öppnandet av Science Park kommer utvecklingen av kunskapsstaden Södertälje ta fart. Tillsammans med våra världsledande aktörer Scania, Astra Zeneca och KTH visar vi att Södertälje är ett expansivt område för företagande, innovation, forskning och högre utbildning. Utbyggnaden av stadskärnan där Snäckviken kommer bli en fantastik stadsdel med såväl boende som många arbetsplatser och upplevelser är beroende av samhällsengagerade fastighetsägare som t ex Acturum. Tillsammans betyder det att Södertälje blir mer attraktivt, inte bara hos medborgarna utan att vi långsiktigt kan attrahera den kompetens som staden behöver", säger stadsdirektör Rickard Sundbom.

Annons

Annons

Science Week arrangeras av Södertälje Science Park tillsammans med Scania, AstraZeneca, KTH, Acturum och Södertälje kommun. Hela programmet finns tillgängligt på https://sscp.se/scienceweek/.

Läs också: Invigningen av Södertälje Science park försenas – skjuts fram till nästa år

Läs också: Södertälje Science park vill bli knutpunkt för hållbar produktion

Läs också: Därför skjuts invigningen av Södertälje Science park fram – "Har inget med bygget att göra"

Annons

Annons

Till toppen av sidan