Annons

Annons

Annons

19 skadade när bil kördes in i folkmassa i Melbourne: "Det var en medveten handling"

19 personer skadades, flera av dem allvarligt, när en bilist körde på dem i Melbourne, Australien, vid 06.40-tiden svensk tid.

Det var eftermiddag i Melbourne. Föraren av en vit suv visade inga tecken på att sakta ner, när han körde på folk vid en gatukorsning i Melbourne. En del av de påkörda personerna stod vid en spårvagnshållplats, skriver The Sydney Morning Herald.

Annons

Annons

Enligt polisen var det inte en olycka.

– Grundat på vad vi sett tror vi att det var en medveten handling, sa polischefen Russel Barrett vid en presskonferens strax efter klockan 09, svensk tid, enligt The Sydney Morning Herald.

Föraren och ytterligare en person har gripits.

Vid en ny presskonferens klockan 11.30, som The Sydney Morning Herald rapporterar ifrån, berättade polisen att föraren var en 32-årig man. Han ska ha varit ensam i fordonet. Han greps av en polisman som inte var i tjänst. Polismannen skadade en axel och en hand i samband med gripandet, och fördes till sjukhus.

Även en 24-åring som filmade händelsen greps. Han hade en väska som bland annat innehöll knivar. Men polisen tror inte att 24-åringen var inblandad i attacken.

19 personer skadades och fördes till sjukhus. Fyra av dem fick livshotande skador. Tillståndet för övriga 15 är stabilt.

Enligt polisen finns det i nuläget inget som tyder på att det handlade om en terroristattack.

Foto: Australian Broadcast Corp. via AP

Bild: TT

Annons

Annons

Foto: Australian Broadcast Corp. via AP

Bild: TT

Foto: Kaitlyn Offer/AAP Image via AP

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan