Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Dramatisk ökning av äldre i länet – Nykvarn ökar mest

Befolkningen i Stockholms län växer i rekordfart och åldersgruppen över 80 år väntas bli allt större, visar en ny undersökning. Bland kommunerna i länet är det Nykvarn som sticker ut.

Text: 

Foto: Hasse Holmberg / TT

Annons

Stockholms län väntas fram till år 2025 växa med drygt 340 000 personer, visar en ny analys från Stockholms Handelskammare.

- Att människor lever längre och friskare liv är i grunden glädjande, men kommunerna måste naturligtvis planera och investera för att möta behovet av välfärd, säger Fredrik Torehammar, näringspolitisk expert, i ett pressmeddelande.

Annons

I flera kommuner i Stockholms län väntas gruppen äldre över 80 år fördubblas – platserna på äldreboenden behöver därför bli betydligt fler, skriver Stockholms Handelskammare.

Annons

– Dagens kapacitet kommer inte vara tillräcklig redan om några år och kommunerna kommer behöva möta en ökad efterfrågan av äldrevård och sjukvård. Det driver så klart på behovet av att både investera i fler fysiska byggnader och att trygga kompetensförsörjningen, säger Fredrik Torehammar.

Störst ökning spås ske i Nykvarn, där gruppen 80+ väntas växa med 380 personer, vilket motsvararmotsvarande 134 procent.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan