Annons

Annons

Annons

Tågen rullar åter utan förseningar norr om Stockholm

Fjärr- och regionaltågen norrut från Stockholm mot Gävle och Dalarna samt SL:s pendeltåg till och från Södertälje drabbades under större delen av helgen av förseningar på upp till en timme.

Trafikverket gick ut med två motstridiga besked under söndagseftermiddagen; efter ett besked vid 13-tiden om att arbetet skulle pågå till 05.00 visade det sig att det var avklarat klockan 14 på söndagen.

Text: 

En nedriven kontaktledning och ett spårfel orsakade förseningar för all tågtrafik norrut från Stockholm – och trafiken i motsatt riktning. Pendeltåg samt SJ:s regional- och fjärrtåg mot Dalarna samt Gävle och vidare mot norra Sverige drabbades.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Orsaken var en kontaktledning som rivits ner, uppger Trafikverket på sin hemsida. Dessutom upptäcktes ett spårfel norr om Rotebro. Det innebar att bara två av fyra spår kan trafikeras på sträckan Häggvik – Upplands Väsby.

Felet upptäcktes strax före 07.00 på lördagsmorgonen och Trafikverket sände reparatörer till platsen. Under lördagen angavs att trafiken skulle kunna återupptas under söndagen. Under söndagen uppdaterades Trafikverkets prognos flera gånger. Inledningsvis angavs 16.00 som sluttid. Vid 13-tiden flyttades sluttiden fram till 05.00 måndag, alltså i samband med att morgontrafiken börjar under måndagen. Tio minuter senare kom dock kontraorder från Trafikverket: Arbetet var avslutat och tågen rullade som vanligt.

Annons

Annons

Det innebär att tågen till och från Dalarna och Gävle samt SL:s pendeltåg norr om Stockholm C åter rullar som vanligt.

Trafikverkets motstridiga besked berodde på ännu ett tekniskt fel; den här gången i deras informationssystem på nätet.


Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan