Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Uttalandet är rent oförskämt

Röda korsets butik Kupan.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Vi prioriterar de humanitära behoven, skriver styrelsen för Södertälje stads rödakorskrets som svar på mina frågor (LT, 27 oktober).

Men det var inget svar på mina frågor. Snarare ett i allra högsta grad oförskämt uttalande till alla de frivilliga medlemmarna i "gamla" Rödakorskretsen som i åratal arbetat ideellt utan ersättning. De har virkat, stickat och samlat in pengar till behövande i Sverige och hela världen. Senast gällde detta Allhelgonahelgen.

Annons

Annons

Anledningen till att ni inte förrän i början på sommaren fick tillgång till lokalen är ännu ett svepskäl. Varför väntade ni då inte med att överta lokalen?

När den gamla styrelsen inte frivilligt avgick, blev man enligt Svenska röda korsets stadgar avsatt.

Butiken Kupan på Nyköpingsvägen är stängd.

Bild: Tomas Karlsson

Detta måste gälla även för er, Södertälje stads rödakorskrets, som inte på elva månader fullföljt ert uppdrag.

Tillsätt en valberedning, som tar fram kandidater och kallar till ett extra möte där alla medlemmar får vara med och säga sitt och utse en ny styrelse vald av medlemmarna.

Så sker föreningsarbetet.

Det borde gälla även Röda korset och det är fram för allt den enda möjligheten om organisationen ska ha någon framtid i Södertälje. Kanske får ni med ett nytt namn, några nya medlemmar, men ni kommer (har förmodligen redan) tappat många av de gamla.

Janne – igen


www.lt.se/debatt

08-550 921 33
debatt@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy