Annons

Annons

Annons

Annons

Södertäljes hjärt- och kärlsjuka ska inte straffas för landstingets inkompetens

Debattören tycker att det är oförsvarligt att Hjärt- och kärlcentrums mottagning på Nygatan 16 ska läggas ned.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Jag har följt debatten om Hjärt- och kärlcentrum och tycker väl som de flesta andra att det är oförsvarligt att Södertäljemottaningen för hjärt- och kärlsjuka ska läggas ned. Beskedet kom som en överraskning för de flesta av oss i kommunfullmäktige, då de som sitter med i landstinget varit minst sagt dåliga på att förmedla till oss övriga om vad som var på gång.

Fick höra av andra gruppledare att inte ens de kände till detta, då deras egna partivänner i landstinget inte informerat dem.

Jag för min del fick reda på det genom LT, när beslutet redan var klubbat. Tycker det är bedrövligt såklart.

Här måste alla gruppledarna i fullmäktige förmedla till sina representanter i landstinget att detta inte är okej. Att göra en upphandling är väl i och för sig okej, det kunde man önska att landstinget gjort i andra fall med.

Annons

Annons

Läs Tomas Karlsson: Folkstormen kring Hjärt- och kärlcentrum visar att landstinget måste byta karta

Som Tomas Karlsson LT tog upp: Att man i strid mot kommunallagen upphandlade matlådor från Sodexo för 1, 6 miljarder kronor. Eller som när man upphandlade stödstrumpor från Onemed för 6 000 kronor paret och dessutom skrev ett femårsavtal. Personen som skrev på detta avtal måste ha varit berusad eller mutad, alternativt riktigt korkad, för någon verklig upphandling kan inte ha gjorts då det finns likande produkter för någon hundralapp att inhandla.

Nu ska det sparas pengar på dem som är hjärt- och kärlsjuka för att kompensera för alla andra galenskaper man kastar pengar på i landstinget?

För dig som är pluskund [+]: Så här tycker partierna i Södertälje om Hjärt- och kärlcentrums vara eller icke vara

Jag tycker att i denna upphandling skulle förutsättningen ha varit att man utgick ifrån att vi i Södertälje skulle få ha kvar vår mottagning, alternativet att den skulle läggas ner skulle inte ens ha funnits när man beslutade om att upphandla för övriga Stockholms län.

Annons

Annons

Men så här går det när okunnigt folk sitter och håller i saker som de inte vet så mycket om. Titta bara på Nya Karolinskabygget som skenat iväg med många miljarder över budget – och som blivit världens dyraste sjukhus per kvadratmeter. Där har det skrivits serviceavtal som är så dyra – hörde något om 1,1 miljon kronor för en dörr.

Nej Södertäljes hjärt- och kärlsjuka ska inte straffas för landstingets inkompetens. Nu måste alla Södertäljes politikers stå upp för sin stad, tillsammans kan vi gå mot mera realism även inom detta område för att bevara vår hjärt- och kärlmottagning.

Joakim Granberg

partiledare, Realistpartiet


www.lt.se/debatt

08-550 921 33
debatt@lt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan