Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vi prioriterar de humanitära behoven

Second hand-försäljning i Röda korsets regi.

Bild: Kristoffer Hellman

Annons

Signaturen Janne ställer frågor om vad som sker inom Röda korset i Södertälje, och vi från styrelsen vet att fler är intresserade att veta mer. Som bakgrund kan sägas att det förut fanns två rödakorskretsar i Södertälje – Södertäljekretsen och Globala kretsen. Efter beslut i Svenska Röda korsets styrelse kom dessa kretsar att gå samman under namnet Södertälje stads rödakorskrets.

Annons

Annons

Den nya styrelsen har fått ansvar att se till att Kupan kan öppna upp på nytt. Det har tagit tid bland annat för att vi fick tillgång till lokalen först i början av sommaren och för att det finns behov av uppfräschning. Vi har en person anställd, men allt övrigt arbete görs ideellt.

Vårt primära fokus är att möta de humanitära behoven som finns i Södertälje i enlighet med Svenska Röda korsets mandat och uppgift. Även om butiken är fortsatt stängd en tid till pågår en rad verksamheter.

Vi har för närvarande cirka 250 medlemmar och många aktiva eldsjälar i olika pågående verksamheter som gör skillnad för många människor i Södertälje. Vi vill utveckla denna verksamhet så att den syns och märks ännu mer. Du och alla som vill bidra till en mänsklig och inkluderande stad är välkomna att vara med i detta arbete.

Till sist vill vi tacka dig, Janne, för att du fortsatt stödjer oss, kontakta oss gärna om du undrar över någonting mer.

Styrelsen för Södertälje stads rödakorskrets


www.lt.se/debatt

08-550 921 33
debatt@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy