Annons

Annons

Annons

Södertälje

Här är kandidaterna som kan få Södertäljes innovationspris

Södertälje science park delar nu för tredje året i rad ut priset Årets innovation. De som kan vinna priset är Scania, Susanne Hägglund (Södertälje sjukhus) och TransCutan.

Priset delas ut till företag eller organisation som visat på en nyskapande och hållbar produkt eller tjänst med kommersiell eller samhällsekonomisk potential. De nominerade presenterar sina innovationer för en jury, som sedan väljer ut en vinnare. Priset delas ut under Södertäljegalan fredagen den 17 november.

Bildextra [+]: Exklusiv visning av nya Södertälje Science park

Södertälje Science Park.

Bild: Södertälje Kommun

Annons

Här är kandidaterna som kan få Södertäljes innovationspris:

Scania

Nominering: Scania har utvecklat Scania One, en digital marknadsplats som tillgängliggör digitala tjänster och innovativa hjälpmedel med syftet att underlätta och effektivisera för förare och åkeri. Bland annat innehåller den; Scania Fleet Management (Scanias omfattande system för uppföljning på flottan), Guide Me (en ”augmented reality” lösning för fordonsinstruktioner), Star (en navigationsapp speciellt utvecklad för tunga fordon.

Annons

Susanne Hägglund – Södertälje sjukhus

Nominering: Susanne Hägglund arbetar som sjuksköterska på kirurgmottagningen och har tagit fram en förbättring på befintligt hjälpmedel för att göra arbetet med en kateter smidigare. Hjälpmedlet är ett skydd som används för att skydda personal och patient mot stänk och minska smittorisk som kan uppstå vid arbete med kateter. Målet med produkten är att den ska kunna användas överallt, utan svårigheter att förstå hur den ska användas och även göras i biodynamiskt material.

TransCutan

Nominering: Andelen dialyspatienter som idag måste dialyseras via en kateter ligger på ungefär 30 procent av det totala antalet dialyspatienter. Ett av dagens problem för dessa patienter är att de lider av att en del av katetern hänger utanför kroppen, detta är en nackdel både estetiskt och praktiskt. Kateteranvändningen är också förknippad med infektioner. Med TransCutans nya uppfinning, dialysporten, minskas infektionsfrekvensen och kostnaden, samtidigt som både kosmetiken och det praktiska handhavandet mellan dialyserna blir avsevärt förbättrat.

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner sitter i juryn, tillsammans med Marianne Ekstedt som är director employer branding på Scania, Stephan Tolstoy som är ordförande i Acturum, samt Södertälje science parks vd Robert Kingfors och utvecklingsstrategen Eva Helén.

Bild: Carina Sigurdsson Löpp

Annons

Läs mer:

Södertälje Science park vill bli knutpunkt för hållbar produktion

Experiment och nya uppfinningar ska locka allmänheten till ny vetenskapsvecka i höst


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan