Annons

Annons

Annons

Aurora 17

Tågstopp efter krock mellan tåg och stridsvagn

Tågtrafiken mellan Stockholm och Norrköping stoppades på tisdagen efter en olycka vid en järnvägsövergång. Ingen tågtrafik kommer att rulla på sträckan under onsdagen.

Det var ett SJ-tåg som krockade med en av försvarsmaktens stridsvagar och spårat ur vid 15-tiden på tisdagen. Fordonet ska ha tilIhört försvarsövningen Aurora 17 som pågår i området. Totalt fyra personer ska ha skadats i och med kollisionen, uppger flera medier.

Olyckan inträffade mellan Vagnhärad och Västerljung i Trosa kommun, Södermanland. Trafikverket gick kort efter händelsen ut med ett meddelande om att tågtrafiken på sträckan Vagnhärad och Nyköping har stoppats och att problemen påverkar samtliga fjärrtåg på sträckan mellan Stockholms central och Norrköping via Nyköping.

Annons

Annons

Fjärrtågen går en annan väg från Södertälje via Katrineholm till Norrköping, resande till mellanliggande stationer hänvisas till buss från Södertälje och Norrköping, meddelar Trafikverket.

Vid 20-tiden på tisdagen meddelade Trafikverket ingen trafik kommer att rulla på sträckan under onsdagen den 27/9. En preliminär prognos väntas under onsdagen.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta lt.se via e-post: redaktion@lt.se mms/sms: 72001 (du måste skriva LTS TIPS i ditt meddelande) eller Tipsa-tjänsten.


Åsa Forsberg

0176-795 88
asa.forsberg@mittmedia.se


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan