Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Nytt hållbarhetsprojekt i Södertälje – 12 000 skolelever deltar

Målsättningen med projektet är att ge eleverna nya perspektiv på både deras och stadens framtid.

Över 12 000 Södertäljeelever deltar i projektet med fokus på en hållbar framtid.

Bild: Pontus Lundahl/TT

Den 27 till 29 september startar projektet i gång med en kickoff på tre dagar och en mängd aktiviteter kulminerar sedan i Södertälje Science Week som äger rum januari-februari 2018. Detta på initiativ från Södertälje Science Park i samarbete med Astra Zeneca, Scania, KTH och Södertälje kommun.

Annons

Annons

De drygt 12 000 Södertäljeelever som deltar, både från grundskolan och gymnasiet, får delta i workshops för att få förståelse för vad forskning, innovation, entreprenörskap, utveckling och högre utbildning innebär i praktiken. Eleverna blir medskapare vid framväxten av den nya framtidsarenan Södertälje Science Park och KTH campus – kunskapsstaden Södertälje.

– Forskning och utbildning är en framtidsfråga för Södertälje, men också för svensk exportindustri. Att på olika sätt uppmuntra våra barn och unga till naturvetenskapliga utbildningar är därför en viktig uppgift där vi behöver samarbeta mellan näringsliv, akademi och det offentliga. Detta är ett exempel på hur vi bygger framtidens Södertälje, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner.

Även seminarier och möten med forskare och företag arrangeras under projektets kickoff. Programmet innehåller femtiotalet aktiviteter och det har tagits fram av ett tjugotal arrangörer.

För att stärka kvaliteten i respektiva undervisningsämne pågår ett stort gemensamt utvecklingsarbete riktat till lärarna och man vill främja innovativa lärandesituationer. Särskilt ska ett entreprenöriellt lärande utvecklas inom gymnasieskolorna, skriver Södertälje kommun.

Annons

– Hela idén med Science Week ligger i linje med den utvecklingssatsning som kommunen genomför inom skolan, säger Monica Sonde som är utbildningsdirektör.


Erik Avebäck

08 550 921 63
erik.aveback@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan