Annons

Annons

Annons

Snuskigheter som vi gör i vardagsrummet

Det är inte bara gråa howardsoffor, stilrena inredningskuddar och välmående monsteror som ryms i våra vardagsrum, även tånaglar, snorkråkor och sexscener tycks förekomma relativt ofta. "Vi har alla våra egenheter" säger Tina Björeman pressansvarig på Ikea.

Hälften av alla som svarat att de klipper tånaglarna i soffan är mellan 30 och 39 år. Foto: Ikea

Nära varannan svensk erkänner att de klipper tånaglarna i soffan, smygtittar på grannarna genom fönstret och strosar runt nakna i vardagsrummet, enligt en ny undersökning från Ikea.

Annons

I undersökningen svarade 77 procent, av de 2000 tillfrågade, att de väljer att plocka upp dammråttorna med händerna istället för att dammsuga, att 33 procent ursäktar röran – fastän de har städat, samt att en femtedel väljer att vända soffkuddarna istället för att skrubba rent om man spiller.

Annons

– Vi har alla våra egenheter, men i dem finner vi i regel också en gemenskap, säger Tina Björeman pressansvarig Ikea Sverige i ett pressmeddelande.

Fastän många tycks gå omkring nakna, väljer hela 21 procent att lämna tv-soffan för att undvika nakenhet och pinsamma sexscener.

Enligt Ikeas undersökning har...

- 33 procent sagt att godiset är slut för att senare kunna äta upp allt själv.

- 31 procent skyller på husdjuret efter att ha lagt en brakare.

- 24 procent har släppt en snorkråka bakom någon annans soffa.

- 21 procent har stampat i golvet när grannen under haft fest, samt fejkgäspat i hopp om att få sin egna gäst att gå hem.

- 15 procent har någon gång dödat en växt som de lovat att sköta om (24 procent av dessa växtdödare är pojkvänner)

- 11 procent har någon gång ljugit om att de är sjuka för att kunna kolla på serier, samt haft sönder något i samband med sportresultat.


Bella Beiron

Bella.Beiron@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan