Annons

Annons

Annons

Södertälje

Anmäler Migrationsverket för lång väntetid – "Göder oss med maktlöshet och depression"

En man från Södertälje kommun tröttnade på den evighetslånga väntan på besked från Migrationsverket gällande uppehållstillstånd för sin partner. Nu har mannen JO-anmält myndigheten.

Migrationsverket i Boden. Arkivbild.

Bild: Susanne Lindholm/TT

En man boende i Södertälje kommun har anmält Migrationsverket till Justitieombudsmannen, JO. Detta eftersom han anser att myndigheten överskridit antalet månader som ett uppehållstillståndsärende maximalt får ta.

Annons

Annons

I sin anmälan skriver mannen att hans och partnerns ärende gällande "uppehållstillstånd för att flytta till en make, maka, registrerad partner eller sambo i Sverige" registrerades hos Migrationsverket. 14 månader senare hade han ännu inte fått något svar från myndigheten.

Det framgår inte av mannens anmälan om han är gift, har ingått partnerskap eller är sambo med personen i fråga.

Vidare skriver mannen att Migrationsverket sagt till honom att de inte ens tittat på ärendet.

"Vi anser att Migrationsverket agerar felaktigt då de tillsynes medvetet bryter mot maxtiden på nio månader för att hantera denna typ av ärende." skriver mannen.

I anmälan tillägger mannen att han och hans familj mår "mycket dåligt" som ett resultat av den utdragna handläggningstiden. "Det har gått så långt att den maktlöshet och depression som migrationsverket göder oss med starkt påverkar mig negativt både hemma och på mina arbetsplatser." skriver han.

Läs också: Migrationsverket tar socionomer från Södertälje

Läs också: Migrationsverket slarvade bort hans leg – "beklagar"

Annons


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan