Annons

Annons

Annons

Södertälje

Välfärdskriminalitet under lupp när Södertälje kommun anordnar seminarium i Almedalen

Det går att stävja kriminalitet i välfärden – se på oss. Det är budskapet när Södertälje kommun arrangerar seminarium i Almedalen i sommar. I panelen finns bland andra LT:s politiske redaktör Tomas Karlsson.

Politikerveckan i Almedalen. Arkivbild.

Bild: Fredrik Sandberg / TT

Under årets politikervecka i Almedalen i Visby arrangerar Södertälje kommun ett seminarium på temat välfärdskriminalitet. Det meddelade man i ett pressmeddelande på tisdagen.

Annons

Läs också: Dömda i assistanshärvan vill slippa straff

Annons

Under rubriken "Välfärden – brottslighetens nya bankomat", kommer en namnkunnig panel att diskutera ämnet. Panelen består av justitieminister Morgan Johansson (S), justitieutskottets ordförande Beatrice Ask (M), polisen Gunnar Appelgren, Pia Bergman från Skatteverket, Södertäljes tidigare samordnare mot fusk och bedrägerier Roger Svanborg och sist men inte minst – LT:s politiske redaktör Tomas Karlsson.

Läs också: Svårare att fuska inom hemtjänst

"Seminariets syfte är att identifiera systemproblem och uppmärksamma myndigheter och representanter för riksdag och regering på vilka förändringar som krävs för att kommuner ska ges möjligheter att upptäcka och stoppa kriminalitet i välfärden" skriver Södertälje kommun i pressmeddelandet.

Läs också: Godner om Jomedomen: ”Rättsväsendet tar välfärdsbrott på allvar"

Södertälje kommun anser sig vara ett gott exempel på när myndigheter arbetar tillsammans för att jobba mot den här typen av brottslighet. Detta efter att flera härvor inom just välfärdskriminalitet uppdagats i Södertälje – något inte minst LT rapporterat flitigt om.

Annons

Annons

Seminariet äger rum tisdagen den 4 juli klockan 13.00 på Wisby Strand Congress.


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan