Annons

Annons

Annons

Annons

Centrum

Nej till att förvandla Nygatan till parkeringsplats

Att anlägga snedställda parkeringar på Nygatan i Södertälje centrum är "mycket olämpligt", skriver samhällsbyggnadskontoret i sitt svar på Realistpartiets motion från i vintras. Ärendet går upp i tekniska nämnden 1 juni.

Realistpartiet vill se 40 nya parkeringar på Nygatan men samhällsbyggnadskontoret säger nej till motionen.

Bild: Mårten Arvidsson

Annons

I motionen skriver Joakim Granberg (RP) att trafikflödet i och runt stadskärnan borde läggas om för att utnyttja Nygatan till fler parkeringar. 40 snedställda parkeringsplatser skulle få plats om trafiken som i dag kommer från Turingegatan och svänger in på Nygatan i stället leds om till Oxbacksleden. Även trafiken från Centralstationen borde uppmuntras att ta Oxbacksleden, och inte Nygatan, som genomfart till Turingegatan, tycker (RP) i motionen.

Annons

Annons

Läs mer: Förslag: Led om trafiken från Nygatan till Oxbacksleden – och skapa 40 nya parkeringsplatser

Samhällsbyggnadskontorets tjänstemän hänvisar till flera säkerhetsaspekter när de avslår motionen. Bland annat tar de upp faktumet att man med en parkering av detta slag får en backrörelse ut i körbanan där oskyddade trafikanter rör sig. Och eftersom sikten för att backa ut från en snedställd parkering är begränsad så ökar olycksrisken markant i en gatusektion där trycket på trafiken är hög.


Jenny Folkesson

08-550 921 65
jenny.folkesson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan