Annons

Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Sydpoolen stänger bassäng för renovering under sommaren

I sommar stängs Sydpoolens terapibassäng under tio veckors tid. Orsaken är en större renovering, meddelar ägaren Actic i ett pressmeddelande.
– Vi ska vidmakthålla funktionalitet, säger företagets vd Christer Zaar.

Sydpoolen stänger terapibassängen under tio veckors tid i sommar. Arkivbild.

Bild: Mårten Arvidsson

I oktober i fjol utestängdes Södertälje Simsällskap från sitt gym på Sydpoolen utan förvarning. Orsaken var att lokalerna behövdes eftersom terapibassängen, som delvis ligger ovanför gymmet, skulle genomgå underhåll och en besiktning.

Annons

Läs också: SSS utestängt från gym medan terapibassängen renoveras

Annons

Men åtgärderna i höstas tycks inte ha varit tillräckliga. På tisdagseftermiddagen skickade friskvårdsjätten Actic, som äger Sydpoolen, ut ett pressmeddelande med budskapet att terapibassängen kommer att hålla stängt under tio veckor med start i slutet av juni.

– När man gör den här typen av renoveringar måste man tömma bassänger och utrymmen och komma åt och se vad man kan göra och hur mycket man kan göra. Och så är det ett planeringsarbete, säger företagets vd Christer Zaar och fortsätter:

– Det gjordes inte i höstas.

Läs också: Man fotade duschande kvinnor på Sydpoolen – stoppades av badvakter

Hur kommer besökarna att märka av renoveringen när bassängen öppnar igen?

– Framförallt kommer man att märka att allt fungerar som det ska, det är nummer ett. Vi ska vidmakthålla funktionalitet och vidmakthålla att bassängen kan fortsätta att vara öppen. Öka livslängden, säger Christer Zaar.

I terapibassängen på Sydpoolen bedrivs babysim, vattengympa och vissa aktiviteter i samarbete med Telge Rehab och Södertälje Simsällskap. Enligt Actics pressmeddelande är såväl Södertälje kommun som övriga samarbetspartner informerade om den planerade stängningen.


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan