Annons

Annons

Annons

Södertälje

Nano från Geneta hyllas av svenska folket – firade Mellosuccén med sin familj och hämtpizza

Röstrekord för en deltävling och direkt till final. Nano blev starkt berörd av alla hyllningar, som fortsätter att strömma in.

Nano dök upp på efterfesten med sin sambo Frida - och en hämtpizza.

Bild: Jessica Gow/TT

Dagen efter Melodifestivalens första deltävling i Göteborg tycker Nano Omar att det är skönt att koppla av.

– Just nu njuter jag av lugnet, superglad att mitt bidrag nådde så mycket folk. Nu ska jag ladda inför final och göra det ännu bättre! Kärlek, säger Nano i ett sms till LT.

Artistens Facebook med gratulationer. "Bästa låten, texten går rakt in i hjärtat." "Jag har aldrig blivit mer berörd i mitt 60-åriga liv än när jag hörde dig sjunga denna sång." Släkt, vänner och fans från hela Europa talar om hur de grips av låten "Hold on".

Annons

Ett stort pressuppbåd förevigade Nanos glädjeyra.

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

Kritiker hyllar den och pratar om hur budskapet når ut till alla åldrar. Aftonbladets

melloexpert skriver: "Nano är den starkaste Mello-debutanten jag sett i modern tid", och DN:s expert Hanna Fahl skriver: "Sannolikt har vi redan fått höra ett av mellons starkaste bidrag".

Inför deltävlingen var Nano förhandstippad med drygt 40 procent av rösterna i en publikundersökning. Den verkliga röstfördelningen offentliggörs inte förrän efter finalen, men deltävlingen slog röstningsrekord med över 5,7 miljoner röster.

Nano tackade publiken för all kärlek när han och Ace Wilder gick vidare direkt till finalen på Friends Arena.

Bild: Jessica Gow/TT

Läs också: Nano klar för final i Melodifestivalen: "Fick så mycket kärlek att jag höll på att ramla"

Nano kände av publikens stöd och kärlek redan under tävlingen. När han sjungit avslutade han med ett spontant kärleksbudskap från scenen: "Det finns något i världen som är starkast och det är kärlek, behåll det." Till SVT förklarade Nano senare att orden kom spontant:

Annons

Annons

– Det var bara feeling, så jag sade det rätt ut. Jag kände verkligen kärleken i lokalen.

Att Nanos starka känslor nästan ledde till en vurpa beskrivs också i flera medier.

– När jag kom ut och på scenen och såg hur alla klappade var det helt magiskt. Wow! Det var jag inte beredd på, jag var helt chockad. Jag glömde bort att det fanns trappsteg och höll på att ramla nedför trapporna, förklarar Nano för SVT.

Kamerablixtarna smattrade när Nano gav Frida en segerkyss.

Bild: Jessica Gow/TT

I flera medier har Nano beskrivits som en "vanlig kille" med "ett vanligt utseende". Nano själv säger till SVT att han tror det bidrar till hans framgång.

– Det är ett tecken på att de förstår. Jag känner med dem, jag är ingen. Jag är precis som alla andra, lider när andra lider och är glad när de är glada.

Att Nano har tagit sig igen om en tuff uppväxt och nu satsar helhjärtat på sin familj är i sig ett budskap som berör många. Att kämpa vidare även om det är svårt är också budskapet med tävlingslåten. "Den talar direkt till oss och våra barn och ungdomar!", är en av kommentarerna på facebook. Nano har själv sagt att han vill berätta om sin svåra period i livet och vara en förebild för andra som har det tufft.

Segrare fick sedvanligt spruta med mousserande.

Bild: Jessica Gow/TT

Annons

Läs också: En barndom kantad av kriminalitet och droger

I "Hold on" sjunger Nano om en kvinna som har lyft honom och hjälpt honom upp. I SVT:s presentation av artisten berättar Nano om sin dotter som gav honom viljan att reda ut sitt liv. Efter sändningen valde också Nano till att äta middag med sin familj, i stället för att fira direkt med andra deltagare och artister. Han anlände först efter klockan tolv till efterfesten, tillsammans med sin sambo Frida.

Annons

– Nu kan jag vara lugn. Nu behöver jag inte tänka på hur jag ska överleva morgondagen. Nu kan jag och min sambo njuta i kväll, för första gången på åtta år, sade Nano till Aftonbladet.

Nanos framträdande tog honom vidare från Scandinavium i Göteborg på lördagen.

Bild: Jessica Gow/TT

Den 11 mars, på Friends arena i Solna, avgörs om "Hold on" tar Nano hela vägen till Eurovision song contest för att representera Sverige under tävlingen i Ukraina.

[+] För dig som är pluskund: "En mäktig känsla" – på lördag intar Nano Omar från Södertälje Melodifestivalens scen

Om Nano också vinner finalen är det hans bidrag "Hold on" som får representera Sverige.

Bild: Jessica Gow/TT


Stina Lagerkvist

stina.lagerkvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan