Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Så ska Södertälje locka fler finska turister

Massor av finländare besöker Sverige varje år. Nu finns en plan för hur fler av dem ska lockas till Södertälje. Nyckeln? Satsa på barnfamiljerna.

Arkivbild.

Bild: LT-arkivbild

Södertälje som stad är ganska känd i vårt östra grannland, men för få av de runt 4 miljoner finländare som besöker Sverige varje år kommer till Södertälje. Det menar kommunen som nu initierat ett sammarbete med näringsliv och andra aktörer för att få fler finska turister att välja stan som besöksmål. .

Annons

Annons

Redan förra året mjukstartade arbetet med ett besök på Matkamässan i Helsingfors som är Nordens största resemässa.

– Det märktes mest digitalt, vi fick ökat antal besökare därifrån på våra hemsidor. Vår förhoppning är att det här ska leda till att vi får lite fler fysiska besökare också, men det tar tid, säger Aljoša Lagumdžija, chef för Södertäljebyrån.

När LT pratade med honom var han på resande fot, på väg just till Matkamässan där han tillsammans med andra representanter för Södertälje ska marknadsföra staden under fyra dagar.

Mässan besöks av både researrangörer och privatpersoner.

Marknadsföringen ska till en början i första hand riktas mot barnfamiljer.

– Vi riktar oss till dem i första hand, men sedan breddar vi det under årets gång. Vi har många ganska intressanta evenemang som kan locka andra målgrupper under sommaren, säger Aljoša Lagumdžija och nämner Kringelfestivalen, 1800-talsveckan och musikkvällarna vid Marenplan som exempel.

Projektet kostar 140 000 kronor och är ett samarbete mellan Tom Tits Experiment, Torekällberget, Sydpoolen Actic, Scandic Skogshöjd, Eklundsnäs camping, VisitSweden och Destination Södertälje.


Thomas Leitner

08-550 921 36
thomas.leitner@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan