Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Bluffläkare ringer igen till patienter i Södertälje – vill sälja dyr medicin

Bedragare som utger sig för att vara läkare är åter i farten i Södertälje. Den här gången är det ny supermedicin från England som ska säljas.

Just när hon kommit hem från sjukhuset fick en kvinna som bor i Södertälje ett telefonsamtal. Mannen som ringde talade om att han var läkare och att kvinnan hade fått en blodpropp i ena benet som skulle förflytta sig mot hjärta och lungor. Han sade att det fanns en bra medicin från England mot tromboser, som till att börja med kostar 2 000 pund. Om det var så att kvinnan hade svårt att betala allting på en gång kunde hon få ekonomisk hjälp. Kanske någon form av avbetalning. När kvinnan svarade att hon först måste diskutera saken med sin dotter la mannen på luren.

Annons

Annons

I höstas rapporterade LT om ett liknande fall. Nu i januari har två patienter ringt till en vårdcentral i Södertälje för att tala om att de blivit uppringda av en bedragare. Den här typen av bedrägeri är inte ovanligt. 1177 Vårdguiden har gått ut med en varning.

– Det viktiga att känna till för alla invånare är att ingen från vården, varken läkare eller andra professioner, någonsin kontaktar patienter om att lämna ut kontonummer eller andra betalningsuppgifter. Om det sker så är det en bedragare och då ska man alltid anmäla detta till polisen men också kontakta den vårdinrättning som bedragaren eventuellt säger sig representera, säger Anne-Lii Kivi, säkerhetsstrateg, Koncernkontoret enhet säkerhet och beredskap.

Läs också: Bluffläkaren försökte lura Irma, 82

För pluskunder: Så skyddar du dig mot bedragare – "Var försiktig med kort och koder"


Stina Lagerkvist

stina.lagerkvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan