Annons

Annons

Annons

Södertälje

Han har spelat med Abba och Dion – nu kommer Johan Stengård till Södertälje

Juliga toner till förmån för insamlingen till Julkassen.
På lördag spelar saxofonisten Johan Stengård för Södertäljes utsatta.
– Det blir ett jäkla drag, lovar han.

Saxofonisten Johan Stengård kommer till Pingstkyrkan på lördag.

Michael Bolton, Abba, Celine Dion, Eartha Kitt, Sammy Davis Jr – listan över världsartister som Johan Stengård har spelat med är lång och imponerande. På lördag den 17 december kommer saxofonisten till Södertälje och Pingskyrkan för en julkonsert.

– Det kommer bli juligt men inte överdrivet för då blir det bara tjötigt. Men det blir melodiöst, trevligt och fullt med välkänd musik, säger han, som själv har klassikern "The Christmas Song" som sin favoritjullåt.

– Du vet, "Chestnuts roasting on an open fire...". Den är både lättlyssnad och har karaktär, den, en julgran, whiskey och lugn och ro så är julstämningen satt!

Annons

Annons

Med på scen är även sångerskan Linda Frithiof som med sin Agnetha Fältskog-liknande röst ska sjunga Abbahits, några julklassiker och som även vågar ta sig an en sång av Celine Dion. Låtarna varvas med roliga anekdoter från Johan Stengårds omfångsrika karriär, inte minst som en av just Abbas originalmusiker. Han kommer till exempel berätta om den absurda känslan av att en sen natt sitta i en cykeltaxi i Singapore och plötsligt höra sitt eget saxspel strömma ur högtalaren.

– Någonstans nere vid benen hörde jag mig själv spela i "Voulez-Vous" och jag ropade till chauffören att "I'm playing this music" men han trodde mig inte, säger Johan Stengård och skrattar åt minnet.

För besökare är det fritt inträde och bakom arrangemanget står Fastighetsbyrån Swedbank och det är också dem man bör kontakta för att kunna hämta ut en biljett. Fastighetsmäklare Andreas Ersson kommer själv att besöka konserten och han räknar med stor underhållning.

– Johan Stengård är en riktigt entertainer, det här kommer bli kanon! Jag är ju dessutom en riktig saxofondiggare, säger han.

Kollekten i samband med konserten kommer under kvällen helt att tillfalla Julkassen.

– Vi vill göra något lokalt för att lyfta kommunen och deras invånare och vad kan då vara bättre än att dessutom göra något lokalt för välgörande ändamål? Vill man får man väldigt gärna donera till julkassarna, säger Andreas Ersson.

Annons

Konserten hålls även den 20 december, men då i Turinge kyrka.

Så gör du för att skänka:

LT-klappen: Sätt in valfritt belopp på bankgiro 189-6034 eller swisha till 123 287 33 21. Ange "LT-klappen" på betalningen.

Julkassen: Sätt in 250 kronor/kasse på bankgiro 646-3152 eller swisha till 123 461 09 94.

Ange "Julkassen" och företagets/ditt namn på betalningen.


Jenny Folkesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan