Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Sydpoolen-bossen om besökssiffrorna: "Folk har börjat hitta tillbaka"

Under den långa renoveringstiden av äventyrsbadet gick hela Sydpoolens besökssiffror ned. Men nu börjar Södertäljeborna hitta tillbaka igen, tycker platschefen Stefan Malmqvist.

Inbäddat innehåll

I åtta månaders tid var äventyrsbadet på Sydpoolen helt stängt för en omfattande renovering, vilket LT tidigare skrivit om. Det ledde till vikande besökssiffror för hela anläggningen, som förutom äventyrsdelen erbjuder bland annat simbanor för tävlings- och motionssimning, bubbelpool, terapibassäng och gym.

Men i slutet av september i år öppnade det traditionsrika badpalatset sina portar igen för Södertäljes barnfamiljer. Så hur har det gått med besöksströmmarna? LT besökte anläggningen och frågade platschefen Stefan Malmqvist.

Annons

Annons

– Vi ser att folk hittar tillbaka till äventyrsdelen, speciellt på helger. Det är vi glada för. Sedan exakt i siffror vet jag inte på rak arm, säger han.

Kan vi få ta del av några besökssiffror?

– Det vill vi nog inte kommunicera ut via media, tror jag.

Bild: Mårten Arvidsson

Under LT:s besök får vi en grundlig rundvisning genom anläggningen av Stefan Malmqvist, som stolt berättar om alla verksamheter som ryms under Sydpoolens tak.

– 33 000 grundskoleelever lär sig simma här varje år. Det är inte illa, säger han och fortsätter:

– Hade du kommit för en timme sedan hade det varit fullsmockat med skolbarn här.

I november skrev LT om att Södertälje simsällskaps gym stängts utan förvarning på grund av en besiktning som behövde göras av terapibassängen, som delvis är belägen ovanför gymmet. Besiktningen pågår fortfarande på obestämd tid, men själva bassängen är öppen som vanligt.

– Vi väntar fortfarande på besked om det är något som ska åtgärdas. De tar lite tid att få besiktningens olika moment utförda. Halva bassängen är ingjuten i betong och andra halvan är frigjord och då får man testa sig fram, säger Stefan Malmqvist.

Annons

Vet du varför man inte gjorde någon översikt tidigare?

– Det ansågs inte att det fanns något behov då.

Annons

Stefan Malmqvist berättar att Södertälje simsällskap har fått en sänkt månadsavgift med anledning av inskränkningen i verksamheten. Och de som normalt använder simklubbens gym får träna på Actics gym i stället.

– Vi har en jättebra överenskommelse. SSS klubbchef och ordförande är nöjda med uppgörelsen, säger Stefan Malmqvist.

Vi går vidare till gymdelen, den del av Sydpoolen som går allra bäst ekonomiskt. I tidigare intervjuer med LT har Actics vd Christer Zaar pratat om att företaget på sikt vill göra om anläggningen till ett hälsokluster och kanske ta bort äventyrsbadet.

Även Stefan Malmqvist medger att byggnaden inte klarar sig för evigt.

– Christer sköter dialogen med Södertälje kommun, men inom en tioårsperiod lär det behövas en ny anläggning, säger han.

Bild: Mårten Arvidsson


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan