Annons

Annons

Annons

Annons

Centrum

Busringde till SOS Alarm från biblioteket

Under lördagen inkom ett samtal till SOS Alarm, som visade sig vara en så kallad busringning efter att polisen spårat samtalet till biblioteket i Södertälje.

Biblioteket i Södertälje.

Bild: Hampus Andersson

Annons

På lördagen fick polisen hjälpa SOS Alarm med att spåra ett samtal från en mobiltelefon sedan någon busringt till larmnumret 112.

Ägaren till mobiltelefonen hade haft sin telefon på laddning på biblioteket i Södertälje. När hon laddat klart ringde polisen och undrade varför någon busringt till SOS Alarm från telefonen. Men det hade hon inte gjort – istället var det någon som tagit telefonen under tiden den var på laddning.

Annons

Annons

– Hon har blivit utsatt för ett spratt. Hon har inte haft koll på sin telefon över huvud taget. Det handlar om någon form av falsk inringning till SOS Alarm. Larmoperatören hos SOS Alarm hörde av samtalet att det var fler personer som busringde, säger Albin Näverberg vid polisens ledningscentral.

Varje år får SOS Alarm 3,8 miljoner samtal till nödnumret 112. Mer än hälften av alla nödsamtal till SOS Alarm är fel- eller busringningar.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!


Björn Lindén

bjorn.linden@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan