Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Vattenvana i tidig ålder ska hindra drunkningar bland små barn

Trygg-Hansa och Svenska livräddningssällskapet driver initiativet Babybojen där man i tidig ålder vill vänja barn vid vatten för att på så vis förhindra drunkningar. Under veckan besöker de flera svenska städer för att informera om programmet.

Inbäddat innehåll

I Sverige är det obligatoriskt att barn lär sig simma från och med årskurs sex. Men många drunkningsolyckor bland barn inträffar innan det. För att komma åt problemet startade Trygg-Hansa och Svenska livräddningssällskapet för tre år sedan Babybojen som instruerar föräldrar hur man kan vänja sina barn vid vatten i badkaret eller badbaljan hemma. På torsdagen besökte de Södertälje för att där berätta om initiativet för föräldrar som fick träna med Sydpoolens simlärare Nina Lättman.

Annons

Annons

– Vi vill göra föräldrarna medvetna om att det är bra att börja tidigt att bada med barnen för att de ska få vattenvana. De får också lära sig hur man håller barnen i vattnet, hur man flyter och vad man ska tänka på när man gör det själv hemma.

Nina Lättman, simlärare på Sydpoolen, menar att det är viktigt att i tidig ålder vänja barn vid vatten.

Bild: Johan Järup

Elin Andersson med sonen Nisse var en av alla föräldrar som kom till bassängen.

– Det var väldigt roligt och bra. Både för mig och för Nisse. Jag såg det på facebook och tyckte det var en bra idé. Man får lära sig lite knep som man kan ta med sig hem. Kanske starta en simkarriär på det sättet.

Elin Andersson tycker att det är en bra idé med simträningen.

Bild: Johan Järup

Precis som Elin Andersson hade Karolina Starkhagen med sonen Leon sett evenemanget på facebook.

– Det var jätteroligt och ger mer vattenvana och trygghet när man ska bada.


Johan Järup

johan.jarup@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan