Annons

Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Södertälje simsällskap utestängt från gym medan terapibassängen renoveras

För cirka tre veckor sedan stängde Södertälje simsällskaps gym på Sydpoolen utan förvarning. Terapibassängen måste renoveras, enligt Actic. Men SSS menar att det handlar om säkerhet.

SSS gym på Sydpoolen måste hållas stängt.

Bild: Edis Potori

Under sommaren genomfördes omfattande renoveringar på Sydpoolen och anläggningen tvingades stänga, vilket LT tidigare berättat om. Men terapibassängen renoverades av någon anledning aldrig, vilket enligt ägaren Actic sker nu i stället. Platschefen Stefan Malmqvist hälsar i ett mejl till LT att SSS gym, som är beläget under terapibassängen, måste hålla stängt under den tiden.

"En del av terapibassängen ligger direkt över SSS gym i källaren, vilket medfört att vi under tiden besiktningen pågår behövt nyttja denna lokalyta" skriver Stefan Malmqvist.

Annons

Annons

Hos Södertälje simsällskap, SSS, bekräftar klubbchefen Andreas Jonerholm att klubbens gym är stängt sedan en tid tillbaka. Klubben har enligt honom inte fått någon tidsprognos på när gymmet kan öppna igen.

Läs också: Sydpoolen stänger i sommar

– Vår del är avstängd nu, men vi har hittat en lösning som funkar. Vi får använda Actics gym i stället, säger han.

Su Oltner, ordförande i SSS, berättar att stängningen skedde utan förvarning, men är trots det nöjd med hur processen gått till. På det stora hela.

– Personligen tycker jag att Actic har gjort det bästa de kunnat för att lösa situationen. Sedan finns det grupper som vi inte hittat någon lösning för, säger hon.

Läs också: Äventyrsbadet stänger med omedelbar verkan

Vilka grupper handlar det om?

– Det kan jag inte säga.

Men tvärtemot vad Stefan Malmqvist uppger säger Su Oltner att gymmet hålls stängt eftersom det bedöms vara farligt att vistas där.

– Det är en säkerhetsgrej, säger hon.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!


Mårten Arvidsson

021-19 92 31
marten.arvidsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan