Annons

Annons

Annons

Södertälje

Eget företag som sommarjobb

Under de kommande veckorna ska ett 30-tal ungdomar driva egna företag – som sommarjobb. I går fick de presentera sina idéer för fyra ”drakar”.

Bernadette Barsoum, Olivia Friberg, Merna Edward och Aqza Aqza ska sälja begagnade kläder.

Bild: Janne Naess

Annons

Marknadsundersökning, målgrupp och timpriser var vanliga begrepp i Komvux-huseti går. Då presenterade ungdomarna från Roligaste sommarjobbet sina affärsidéer för fyra ”drakar” – en idé som kommer från tv-programmet ”Draknästet”.

– Men vi har väldigt snälla drakar här, de är merBolibompadrakar än Game of Thrones-drakar, säger Amanda Eldering, programansvarig projektledare på Roligaste sommarjobbet.

Annons

Bakom jurybordet hittades politikerna Johanna Lundgren (C) och Nina Wahlin (C), kommunens innovationsledare Johan Brinck och Renio Poli, artist, producent och grundare av Team Favela.

Annons

Tanken var att de skulle hjälpa de unga företagarna att finslipa sina företagsidéer.

– Vi hoppas att det ska kunna hjälpa dem att förstå och förklara sin affärsidé på ett enkelt sätt. Sedan är det också en bra erfarenhet att presentera för andra, säger Amanda Eldering.

Läxhjälp, trädgårdsarbete och målning var några av företagsidéerna som presenterades.

Olivia Friberg, Aqza Aqza, Merna Edward och Bernadette Barsoum ska samla in begagnade kläder och sälja vidare till andra privatpersoner.

Deras presentation fick mycket beröm från drakarna, som menade att klädåtervinning och hållbarhetstänk ligger helt rätt i tiden.

– Vi hoppas att vi ska sälja mycket kläder. När vi gjorde en marknadsundersökning och frågade personer på stan var många intresserade, säger Olivia Friberg.

De planerar att marknadsföra sig via sociala medier och flygblad på stan.

Kommer ni att fortsätta även efter sommaren?– Om det går bra och är roligt så kanske vi gör det, säger Olivia Friberg.

– Speciellt om vi tjänar jättemycket pengar, fyller Aqza Aqza i.

Bild: Janne Naess


Alex Wahlquist

alex.wahlquist@lt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan