Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nykvarn får nytt centrum

Nykvarns centrum får ny ägare

Nykvarns centrum har bytt ägare ännu en gång. Under sommaren har Scandinavian property group (SPG) köpt centrum.

Bild: Reflex Arkitekter Ab

Annons

”SPG ska nu genomföra utvecklingen av Nykvarns centrum om cirka 36 000 kvadratmeter”, heter det i ett pressmeddelande.

Syftet med ägarbytet ska vara att säkerställa att det finns tillräckligt med pengar för den stora centrumombyggnad som är på gång. Det talas om investeringar på mellan 700 miljoner och en miljard kronor.

Kommunalrådet Bob Wållberg (NP) är informerad om vad som är på gång – och han är fylld av tillförsikt.

Annons

– Vi får nu full finansiering av projektet. Jag ser det här som mycket positivt. Det handlar ju om mycket pengar, säger han.

I de storslagna planerna på ett nytt centrum i Nykvarn finns det omdiskuterade elvavåningshuset Kampanilen, cirka 240 lägenheter, ny vårdcentral, ett antal nya affärslokaler och nya kontorslokaler.

Förändras planerna i och med ägarbytet?

Annons

– Absolut inte. Vårt intresse i det här är att säkra att planerna ligger fast. Tanken är att genomföra projektet på exakt det sätt som var tänkt från början, säger Bob Wållberg.

Blir Kampanilen verklighet?

– Byggrätten medger en byggnad på elva våningar. Om man avser att utnyttja den återstår att se.

SPG:s Tobias Emanuelsson och Sörmlandsportens Fredrik Brodin vill vänta med att uttala sig till den pressträff som hålls på torsdag, men klart är ändå att Sörmlandsporten ska ha en roll i projektet även fortsättningsvis. Under våren och sommaren har grävarbeten och ledningsdragningar utförts.

Just nu grävs för bland annat el och fjärrvärme längs Centrumvägen, vilket medför en del trafikstörningar. Det första nybygget ska vara en ny vårdcentral vid Södertäljevägen och det har har talats om byggstart under hösten. Om de planerna förändras på något vis är ännu inte känt.

Det var i slutet av 2011 som det stod klart att kommunala Nykvarnsbostäder skulle sälja stora delar av centrum till fastighetsbolaget Broadgate och Stendörren, ett företag i samma koncern som Sörmlandsporten. Förra hösten köpte Sörmlandsporten även i stort sett hela den återstående delen, bland annat kommunhuset och biblioteket. Vad som ingår i sommarens affär är däremot inte känt.

Annons

Annons

Den nya ägaren, Scandinavian property group, är ett finans- och fastighetsbolag som grundades 2004. Bolaget har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och kontor i både Stockholm och Oslo. SPG sysslar med bland annat centrumutveckling och bostadsbyggande. Just nu bygger man en galleria med affärslokaler, kontor och bostäder vid Stora torget i Karlstad.


Mathias Jonsson

mathias.jonsson@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy