Annons

Annons

Annons

Sundsvik växer

Har planer för 50 nybyggda hus i Sundsvik

Femtio nya villor i naturskön miljö planeras i Sundsvik. Om allt går som planerat kan de första husen stå klara inom tre till fem år.

Boris Hagelin (till höger) planerar bygga Femtio nya villor i Sundsvik. Här tillsammans med Lars Flyning i ett annat projekt.

Bild: Jonas Tetzlaff

Annons

– Det är hittills bara ett första utkast, ett idéförslag, som jag har lämnat in till kommunen. Så det kan ske väldiga förändringar i planerna, säger exploatören Boris Hagelin, själv ägare av Sundsörs säteri i Sundsvik.

Men om allt skulle gå som han önskar ska det på sikt och i etapper byggas 50 friliggande bostadshus i Sundsvik norr om gravfältet och strax söder om Mälaren.

Annons

Tidigare har han Boris Hagelin byggt bostadsområdet Sundsvik hills om 35 villor och för närvarande bygger han Sundsvik strand som när det är klart kommer att omfatta 54 bostadsrätter fördelat på sex hus.

Annons

– Byggena är beroende av att det håller på att dras in kommunalt vatten och avlopp i området, annars hade det inte gått. Och bostadsbyggande är såklart ett sätt att finansiera det också.

Redan nu har Boris Hagelin börjat samla in intresseförfrågningar från personer som skulle kunna tänka sig att köpa hus i området.

– Det är ett attraktivt område, med en vacker natur som lockar, konstaterar han.

Om allt går som planerat kommer de första husen stå klara om tre till fem år.


Jenny Folkesson

redaktion@lt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan