Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nykvarn får nytt centrum

Första spadtaget togs för Nykvarns centrum

Första spadtaget är taget. Nu väntar några röriga år innan nya centrum är klart. Och ja, Kampanilen ska byggas.

Klockan 14.14 på tisdagen hackade fem personer med fyra spadar lite lätt i det nykvarnska gruset – och bygget av Nykvarns nya centrum var officiellt inlett.

Strax innan hade Bob Wållberg (NP) tackat en lång rad personer, bland dem sparkade kommunchefen Sune Eriksson, för sina insatser, och kommit med en önskan till Nykvarnsborna.

– Det blir många gropar i Nykvarn. Jag har en vädjan om förståelse och att vi hjälps åt – då blir detta prima, sade kommunalrådet.

Annons

Annons

Bland åhörarna fanns hans döttrar Moa Wållberg och My Wållberg samt Mathias Nilsson. Trion tycker att centrumbygget är bra, men säger att det gärna får gå fort.

Och Kampanilen – är ett elvavåningshus bra här?

– Ja, med hyreslägenheter i. Det enda negativa är om det bara blir bostadsrätter. Ungdomar måste få chansen att bo i centrum, sade Moa Wållberg.

Planen är att bygga det omdebatterade huset, säger Fredrik Brodin, projektledare på fastighetsägaren Broadgate och Stendörren.

– Ja, tanken är att bygga enligt vad detaljplanen tillåter. Sedan får vi se om vi bygger bostäder i toppen eller inte.

Arbetet i centrum börjar på allvar med ledningsdragningar i mitten av januari.


Mathias Jonsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy