Annons

Annons

Annons

Södertälje

Skaffa klippkort till kyrkan – Halleluja så bra!

Turinge-Taxinge församling startar en insamling för att hjälpa till med återuppbyggnaden av hus i Syrien. Ett inslag är klippkort till kyrkan.

Prästen Håkan Sandvik.

Bild: Paola N Andersson

Annons

Nykvarnsprästen Håkan Sandvik har arbetat mycket i Mellanöstern. I augusti var han i Syrien för att sätta sig in i vad befolkningen behöver hjälp med.

– Massor av människor är på flykt inom Syrien, men också i Libanon, Turkiet och Jordanien. Det finns områden i Syrien där det är lite lugnare och dit befolkningen vill återvända. Det som hindrar dem är att husen är förstörda, säger Håkan Sandvik.

Annons

Därför är nu Turinge-Taxinge församling en del av ett projekt som ska bygga upp 45 helt eller delvis förstörda hus i staden Homs. Kostnaden beräknas bli 4,5 miljoner kronor.

Annons

Vilket som är det ekonomiska målet för församlingen i Nykvarn är ännu inte klart, men förhoppningen är att både företag och privatpersoner ska bidra.

– I princip alla pengar vi samlar in till slutet av maj går dit.

I lördags förmiddag lanserades insamlingen utanför Nykvarnskyrkan i centrum. Ett inslag är ett klippkort – gå på fem gudstjänster så skänker församlingen hundra kronor till projektet.


Tror du att Nykvarnsborna vill vara med och bidra?

– Det tror jag. Det här är så konkret. Vi ser på nyheterna och mår dåligt varje dag över det som händer i Syrien.

– Husen i sig är viktiga, men ur mitt perspektiv är huvudpoängen att vara med och skapa en positiv trend, att ge människor hoppet tillbaka – det går att återvända och bygga upp landet, säger Håkan Sandvik.


Mathias Jonsson

mathias.jonsson@lt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan