Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

Realistpartiet kan snuva SD på mandat

Nykomlingarna Realistpartiet eller Kristna värdepartiet kan komma att snuva Sverigedemokraterna på ett till två mandat. Det står klart när de sista valsedlarna återstår att räkna.

Joakim Granberg är gruppledare för Realistpartiet.

Bild: Christina Hjalmarsson

Annons

– Ingenting är klart ännu, men vi är ganska säkra på att vi är större än Kristna värdepartiet och vi hoppas få två stolar i fullmäktige, säger Joakim Granberg, som startade Realistpartiet med hjälp av krögaren Marcus Haavisto och egenföretagaren Lars-Göran Jonsson. Målet är att skapa en mer ”trivsam stad”.

Och Joakim Granberg säger att han har indikationer på att partiet vunnit minst tusen röster i valet.

Annons

Annons

– Det är en uppskattning, men vi har fått ihop i stort sett alla kroganställda i stan men även vanligt folk som valt att rösta på oss, säger han.

Om Realistpartiet eller Kristna värdepartiet kommer in i kommunfullmäktige har de chansen att snuva SD på två mandat. SD har nämligen preliminärt tilldelats det sista mandatet i Södertäljes båda valkretsar och får då åtta i stället för tio mandat i fullmäktige.

– På onsdagskväll får vi nog besked. Men vi är exalterade nu, har knappt sovit på tre dygn, säger Joakim Granberg, som hade en minst sagt hektisk valdag.

Partiet fick nämligen uppgift om att deras valsedlar försvunnit från Oxbacksskolan (valdistrikt 8) och att partiets valsedlar på flera andra håll placerats under andra partiers valsedlar.

– Hela bunten på 300 valsedlar var borta, men vi hämtade in nya och åkte runt med sju bilar till ett antal vallokaler och ordnade till dem, säger Jocke Granberg.


Torbjörn Granström

torbjorn.granstrom@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy