Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

SD fördubblar sina mandat i fullmäktige

Sverigedemokraterna blir större i kommunfullmäktige – både i Södertälje och Nykvarn.– Vi får vara nöjda, säger Tommy Hansson (SD).

I riksdagsvalet blir SD Sveriges tredje största parti. Och väljarstödet för partiet är starkt både i Södertälje och Nykvarn.

– 13,0. Det får man vara fullt nöjd med. Mer än en fördubbling. Det är mycket bra, säger Tommy Hansson, gruppledare för Sverige-demokraterna i Södertälje.

I kommunfullmäktige i Södertälje ser SD ut att gå mot vad som nästan är en fördubbling. Partiet hade i går 13,8 procent med 34 av 48 distrikt räknade.

Annons

Annons

– Om det står sig får vi vara mycket nöjda. Vi har en tradition av att fördubbla oss. Och att vi är något bättre än på riksnivå är knappast en överraskning, säger Hansson.

Den senaste fyra åren har SD haft fem mandat i Södertälje, men mot slutet av mandatperioden har tre av dem stått tomma.

– Det ser betydligt bättre ut nu. Vi har minst dubbelt så många på valsedlarna, säger Hansson.

Så att ni har marginal för avhopp, menar du?– Ja... Även om de skulle hoppa av har vi ersättare. Men det räknar vi inte med.

Ni har inte kunnat lägga något budgetförslag sedan 2010. Du har sagt att det till viss del beror på att kompetensen har saknats. Kommer ni att kunna ta ansvar för det nu?– Det är sant att vi inte lade någon fullständig skuggbudget. Vi lade fram en del egna förslag. Vi ska göra så gott vi kan nu och har fått förstärkning av en del personer som begriper mer av ekonomi än jag gör, säger Tommy Hansson.

Också i Nykvarn går SD framåt i kommunfullmäktige. Partiet ökar med 3,4 procentenheter, till 8,4.

– Spontant är det väldigt  bra, trots att vi inte bedrivit  någon kampanj och haft svårt

att fylla kommunlistan, säger Tommy Hansson.


Jacob Sjölin

jacob.sjolin@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy