Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Val 2014

Hon erbjuder gratis skjuts till vallokalen

Järnabon Kerstin Öhrner, 65, erbjuder gratis skjuts till vallokalen.- För att det här valet är så viktigt, säger hon till LT.

Bild: Jonas Tetzlaff

Annons

Det var när Kerstin Öhrner läste en artikel om Samir Gacanovic, vars taxibolag erbjuder Växjöbor gratis skjuts till vallokalen, som Kerstin tänkte ”det här kan vi också göra!”. Hon la ut ett erbjudande i ”facebookgruppen Järna tillsammans”:

”Avstå inte från att rösta för att det är för långt/för dåliga förbindelser eller något annat hinder för att komma till vallokalen: Hör av dig så skjutsar jag! I en stor bil som är bekväm att stiga in i!”

Annons

Annons

Närmare 100 personer gillar erbjudandet, som också uppmärksammats på twitter, men när LT ringer har ännu ingen nappat.

- Med tanke på de rasistiska krafter som är på frammarsch är det så viktigt att så många som möjligt röstar, säger Kerstin, som är oroad av att partier som Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti vinner mark.

- De här partierna förskjuter gränserna för vad som är anständigt, och förändrar språkbruket. Det finns så många paralleller till 30-talet så jag blir alldeles skakis, säger Kerstin, som inte är partipolitiskt engagerad.

- Jag står för fred och frihet i alla lägen, säger hon.


Monika Nilsson

monika.nilsson@lt.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy