Annons

Annons

Annons

Södertälje

Livstid för Khouri – här är alla domar

17 personer döms av Svea hovrätt. Bernard Khouri döms till livstids fängelsestraff. Abraham Aho får tolv års fängelse. Övriga döms till mellan åtta och ett års fängelse samt sluten undomsvård i ett fall. Av de 17 som döms har fyra fortfarande tid kvar att avtjäna.

Dom

Bild: Paola N Andersson

Annons

Bernard Khouri. 33 år. Döms till livstids fängelse för bland annat anstiftan av mord. Förutom de brott som Khouri dömts för i tingsrätten döms han nu även för ytterligare fall av utpressning, grovt brott, och försök till utpressning, grovt brott.

Abraham Aho. 23 år. Döms till tolv års fängelse för mordet på K-Sigge och medhjälp till mord på bröderna Moussa.

Peter Lahod Lahdo. 24 år. Döms till fängelse i åtta år för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord samt människorov.

Gabi Kulle. 39 år. Döms till fängelse i sex år och sex månader för bland annat människorov, olaga tvång, hemfridsbrott och utpressning. Hovrätten dömer även 39-åringen för ytterligare ett fall av försök till utpressning, grovt brott.

Annons

Man. 22 år. Döms till fängelse i fem år för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och människorov.

Annons

Man. 32 år. Döms till fängelse i fyra år för bland annat människorov, utpressning, grovs vapenbrott och brott mot vapenlagen.

Man. 42 år. Döms till tre års fängelse för olaga tvång och utpressning.

Man. 23 år. Döms till fängelse i två år och sex månader för människorov.

Man. 28 år. Döms till fängelse i två år och sex månader för människorov. Hovrätten döme även 28-åringen för hemfridsbrott, grovt brott.

Man. 28 år. Döms till fängelse i två år och sex månader för människorov.

Man. 31 år. Döms till två års fängelse. Hovrätten ändrar tingsrättens dom och dömer 31-åringen för människorov i stället för medhjälp till människorov. Hovrätten menar, till skillnad från tingsrätten, att 31-åringen ingått i nätverket.

Man. 21 år. Hovrätten dömer 21-åringen för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. Eftersom 22-åringen dömdes för grov misshandel vid två tillfällen och grov skadegörelse i december 2013 bestämmer hovrätten fängelsestraffets längd i detta mål till två år. I tingsrätten dömdes 21-åringen till fängelse i ett år och sex månader för bland annat människorov och stöld.

Man. 61 år. Döms till ett år och sex månader för flera fall av grov utpressning och försök till utpressning, grovt brott.

Man. 20 år. Döms till sluten ungdomsvård 1 år och fyra månader. Hovrätten dömer 20-åringen för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord. I tingsrätten dömdes 20-åringen för människorov och stöld till sju månaders sluten ungdomsvård.

Annons

Annons

Man. 42 år. Döms till ett års fängelse för utpressning.

Man. 40 år. Döms till ett års fängelse för utpressning.

Man. 52 år. Döms till fängelse i ett år för utpressning.
Läs även: "Därför publicerar vi namnen"


Bernard Kouri.

Abraham Aho.


Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@lt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan